TRAININGEN

'(DAG)WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN'

Je familie, je systeem van herkomst, de waarde daarvan wordt vaak onderschat. Het is fijn om ergens bij te horen, een menselijke behoefte. En zo doen we allemaal ontzettend ons best om maar onderdeel van die familie te blijven, onderdeel van het systeem te zijn. In ons gezin, onze vriendenkring, in ons werk, eigenlijk overal komen we systeemdynamieken tegen. Krachtvelden die het samenzijn, samenwerken en onze communicatie onbewust beïnvloeden. 

 

We leren en ontwikkelen ons van kinds af aan binnen systemische contexten, ieder met een eigen dynamisch krachtenveld. Het eerste systeem, ons gezin van herkomst, laat een diepe blauwdruk in ons achter. De dynamieken die we daar aantroffen, onze loyaliteiten en de daaruit voortvloeiende interactiepatronen, herhalen we onbewust in latere systemen, zoals in gezin, in onze vriendenkring of op ons werk. Vaak is dat effectief maar soms kan het ons ook doen voelen alsof we ongewild teruggetrokken worden in de tijd. We leven vanuit bewust en onbewust overgenomen gewoontes, ideeën en  overtuigingen en hebben geen idee waarom we ons leven zo leven of waarom die waarheid onze waarheid is.

 

Door middel van kijken , voelen en beleven kun je met een opstelling snel inzichten opdoen, zodat je naar eigen inzicht helende stappen kunt zetten. Dat is waar Systemisch Werken in heel algemene zin over gaat.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop Familieopstellingen ontdek je hoe jouw doen en laten en dat van anderen van jongs af aan doordrenkt is met deze dynamieken. Aan het einde van de workshop kijk je op een andere manier naar jezelf en de mensen om je heen en kun je nieuwe stappen zetten om je relaties te laten groeien. 

 

De dagworkshop Familieopstellingen is een prachtige gelegenheid om diepgaander bezig te zijn met Systemisch Werk. Op deze dag is er voor maximaal drie deelnemers de gelegenheid een eigen vraagstuk in te brengen. En natuurlijk is het voor de overige deelnemers een mooie manier om als representant en als toeschouwer ook heel veel te leren. Ook wordt er uitleg gegeven bij de verschillende opstellingen.

Deelname dagworkshop 'Familieopstellingen'

 

Voor de dagworkshop Familieopstellingen geldt dat je een vraagstuk in kunt brengen of als toeschouwer deel kunt nemen en als representant gevraagd kunt worden. Wil je liever niet representant staan in een opstelling dan mag je dat natuurlijk aangeven, maar vaak is het zonde om deze leerervaring te laten liggen. 

Per workshop is er ruimte voor het doen van maximaal drie opstellingen. Je kunt je aanmelden voor het doen van een opstelling van jouw vraag. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

LOCATIE

SYSTEMISCH WERK

Wanneer je belangstelling hebt in de achtergrond van Familieopstellingen en daarnaast graag wilt onderzoeken welke onbewuste patronen er spelen in jouw gezin van herkomst, is de basisworkshop Familieopstellingen iets voor jou. In deze workshop komen de belangrijkste thema’s van Familieopstellingen aan bod. Aan de hand van deze thema’s kijk je naar vragen als:

 

 Wat was jouw Plek?

 Wat is je verborgen Verlangen?

 Wat is je Gemis?

 Welke Loyaliteiten spelen er nu nog steeds?

 Hoe blijft de balans van geven en nemen?

Met Systemisch Werk leer je over de werking van familie- en organisatiesystemen en de invloed daarvan op ons functioneren. In eerste instantie voor je eigen ontwikkeling en eventueel later ook om te kunnen integreren in je werk. Want in een systeem kunnen allerlei dynamieken en verstrikkingen spelen die maken dat je in je dagelijks leven niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken. alsof er een elastiekje is dat je steeds weer terugtrekt in je oude patroon. Dynamieken die, als je daar zicht op krijgt, doorbroken kunnen worden. Als je deze dynamieken kunt doorbreken, wordt je stukje voor stukje vrijer om je eigen verlangen na te gaan en je eigen weg te gaan. 

Mogelijkheden tot verdieping en advies

 

Misschien ben je nieuw bij ons, of heb je behoefte aan meer maar weet je nog niet hoe of wat. Systemisch Werk gaat over zicht op jezelf en persoonlijke ontwikkeling. Dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’ of dat nu is door coaching, boeken lezen, intervisie een vervolgtraining. 

 

Neem voor de mogelijkheden contact op via mail: info@veelgoedscoaching.nl of telefonisch 06-46766406.

Vragen?

 

Veelgoeds in kinder- jongeren- en gezinscoaching

info@veelgoedscoaching.nl

0646766406

KvK: 72207760

2019 - door Davey Moons, Start je Praktijk​

Logo voor het web.png