TRAININGEN

'(DAG)WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN'

Je familie, je systeem van herkomst, de waarde daarvan wordt vaak onderschat. Het is fijn om ergens bij te horen, een menselijke behoefte. En zo doen we allemaal ontzettend ons best om maar onderdeel van die familie te blijven, onderdeel van het systeem te zijn. In ons gezin, onze vriendenkring, in ons werk, eigenlijk overal komen we systeemdynamieken tegen. Krachtvelden die het samenzijn, samenwerken en onze communicatie onbewust beïnvloeden. 

 

We leren en ontwikkelen ons van kinds af aan binnen systemische contexten, ieder met een eigen dynamisch krachtenveld. Het eerste systeem, ons gezin van herkomst, laat een diepe blauwdruk in ons achter. De dynamieken die we daar aantroffen, onze loyaliteiten en de daaruit voortvloeiende interactiepatronen, herhalen we onbewust in latere systemen, zoals in gezin, in onze vriendenkring of op ons werk. Vaak is dat effectief maar soms kan het ons ook doen voelen alsof we ongewild teruggetrokken worden in de tijd. We leven vanuit bewust en onbewust overgenomen gewoontes, ideeën en  overtuigingen en hebben geen idee waarom we ons leven zo leven of waarom die waarheid onze waarheid is.

 

Door middel van kijken , voelen en beleven kun je met een opstelling snel inzichten opdoen, zodat je naar eigen inzicht helende stappen kunt zetten. Dat is waar Systemisch Werken in heel algemene zin over gaat.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop Familieopstellingen ontdek je hoe jouw doen en laten en dat van anderen van jongs af aan doordrenkt is met deze dynamieken. Aan het einde van de workshop kijk je op een andere manier naar jezelf en de mensen om je heen en kun je nieuwe stappen zetten om je relaties te laten groeien. 

 

De dagworkshop Familieopstellingen is een prachtige gelegenheid om diepgaander bezig te zijn met Systemisch Werk. Op deze dag is er voor maximaal drie deelnemers de gelegenheid een eigen vraagstuk in te brengen. En natuurlijk is het voor de overige deelnemers een mooie manier om als representant en als toeschouwer ook heel veel te leren. Ook wordt er uitleg gegeven bij de verschillende opstellingen.

Deelname dagworkshop 'Familieopstellingen'

 

Voor de dagworkshop Familieopstellingen geldt dat je een vraagstuk in kunt brengen of als toeschouwer deel kunt nemen en als representant gevraagd kunt worden. Wil je liever niet representant staan in een opstelling dan mag je dat natuurlijk aangeven, maar vaak is het zonde om deze leerervaring te laten liggen. 

Per workshop is er ruimte voor het doen van maximaal drie opstellingen. Je kunt je aanmelden voor het doen van een opstelling van jouw vraag. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • De dagworkshop is van 10.00 tot ca. 17.00 uur

  • De dagworkshop wordt zowel in Broek op Langedijk als in Maassluis gegeven

  • Voor representanten/toeschouwers kost de dag € 37,50 (maximaal 20 plekken). Voor het inbrengen van een vraag zijn de kosten € 65,00 (maximaal 3 plekken).

  • De prijs is inclusief een lekkere lunch, koffie/thee/water, versnaperingen gedurende de dag en liefdevolle begeleiding en aandacht. 

  • Data: kijk voor de eerst volgende data op onze agenda

 

Eerst kennismaken? 

Je bent natuurlijk welkom om eerst kennis te maken met een van de trainers in een persoonlijk gesprek. Neem hiervoor contact op via mail: info@veelgoedscoaching.nl of telefonisch

06-46766406.

LOCATIE

SYSTEMISCH WERK

Van jongs af aan maak je deel uit van verschillende systemen, zoals je gezin, familie, school, werk etc. Een systeem is voortdurend op zoek naar evenwicht en heeft een complex geheel van regels. Bijvoorbeeld: ieder lid van het systeem heeft recht op een plek. Niemand mag worden vergeten of buitengesloten. Eén van de meest invloedrijke systemen is het gezin waarin je bent opgegroeid.

We zijn allemaal onbewust verbonden met ons gezin van herkomst. We zijn loyaal aan onze ouders en grootouders. Deze verbondenheid en loyaliteit zorgt er vaak voor, zeker bij een systeem dat niet in evenwicht is, dat we oude patronen herhalen. We doen dingen die op het eerste gezicht op zichzelf lijken te staan, maar die als we nauwkeuriger kijken veel te maken blijken te hebben met ‘hoe het vroeger thuis ging’, of die tot doel hebben het evenwicht in het familiesysteem te herstellen, ook al is dat niet onze verantwoordelijkheid. Daarnaast hebben veel mensen een verlangen of gemis vanuit hun jeugd, en projecteren dit op hun huidige situatie. 

 

Problemen, zowel privé als op het werk, blijken vaak met dit familiesysteem te maken te hebben. Met Systemisch Werk kun je snel inzicht krijgen in hoe je verbonden bent met je familie, hoe vrij je bent van je geschiedenis en in hoeverre je in staat bent om je eigen weg te gaan.

Wanneer je belangstelling hebt in de achtergrond van Familieopstellingen en daarnaast graag wilt onderzoeken welke onbewuste patronen er spelen in jouw gezin van herkomst, is de basisworkshop Familieopstellingen iets voor jou. In deze workshop komen de belangrijkste thema’s van Familieopstellingen aan bod. Aan de hand van deze thema’s kijk je naar vragen als:

 

 Wat was jouw Plek?

 Wat is je verborgen Verlangen?

 Wat is je Gemis?

 Welke Loyaliteiten spelen er nu nog steeds?

 Hoe blijft de balans van geven en nemen?

Met Systemisch Werk leer je over de werking van familie- en organisatiesystemen en de invloed daarvan op ons functioneren. In eerste instantie voor je eigen ontwikkeling en eventueel later ook om te kunnen integreren in je werk. Want in een systeem kunnen allerlei dynamieken en verstrikkingen spelen die maken dat je in je dagelijks leven niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken. alsof er een elastiekje is dat je steeds weer terugtrekt in je oude patroon. Dynamieken die, als je daar zicht op krijgt, doorbroken kunnen worden. Als je deze dynamieken kunt doorbreken, wordt je stukje voor stukje vrijer om je eigen verlangen na te gaan en je eigen weg te gaan. 

Mogelijkheden tot verdieping en advies

 

Misschien ben je nieuw bij ons, of heb je behoefte aan meer maar weet je nog niet hoe of wat. Systemisch Werk gaat over zicht op jezelf en persoonlijke ontwikkeling. Dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’ of dat nu is door coaching, boeken lezen, intervisie een vervolgtraining. 

 

Neem voor de mogelijkheden contact op via mail: info@veelgoedscoaching.nl of telefonisch 06-46766406.

Vragen?

Naam: *

Email: *

Telefoon:

Bericht:

Bedankt! Bericht verzonden.