TRAININGEN

'GROEIEN IN JE NIEUWE GEZIN'

Een workshop gebaseerd op Systemisch Werk / familieopstellingen.

Welke fase zit jij?

Fase 1

De hemel is strak blauw en de zon schijnt overdadig. Je hebt een nieuwe partner gevonden en bent tot over je oren verliefd! Alles is mooi, je bruist van energie. Samen met je nieuwe partner kun je de hele wereld aan. Er zijn geen problemen, alleen maar uitdagingen en jullie zijn er beiden van overtuigd dat jullie die uitdaging prima aan kunnen. 

Alleen bladeren.png

Fase 2

De eerste wolken komen voor de zon. Je twijfelt of je het allemaal wel zo goed bedacht had. Jullie hadden allerlei problemen wel voorzien en jullie dachten daar prima mee uit de voeten te kunnen, maar het blijkt in de praktijk toch allemaal anders te zijn. Eerste spanningen steken de kop. Je nieuwe partner gaat anders met de kinderen om dan je verwacht had. Jullie lijken niet op één lijn te zitten. De kinderen van je partner lijken ook helemaal niet meer zo leuk te zijn als je in het begin dacht. Met je partner hierover praten lijkt not done, het zijn immer zijn of haar kinderen, dus hoe kun je zeggen dat die eigenlijk niet zo leuk zijn als je dacht? Jullie doen vreselijk je best om aan de droom van fase 1 vast te houden, maar het lukt niet. Ondertussen heb je het gevoel dat het niet uitmaakt wat je doet, je zult er nooit bij horen. 

Alleen bladeren.png

Fase 3

Donkere onweersluchten hangen voor de zon. Je kunt er niet meer omheen. Je frustratie over de stiefkinderen is inmiddels zo groot dat je die niet meer kunt verbergen en ook je nieuwe partner blijkt niet de prins(es) te zijn die je verwacht had. Je zou willen dat je net zoveel van de stiefkinderen kon houden als van je eigen kinderen, maar merkt dat dit toch echt niet zo is. Als jouw kind jouw zorg voor zoete koek aanneemt vind je dat normaal, het is immers jouw kind. Maar van je stiefkinderen verwacht je dat ze dankbaar zijn. Er zijn steeds meer conflicten en je lijkt helemaal niet meer te kunnen genieten van je nieuwe gezin. Je overweegt de relatie te beëindigen, praat hierover met je partner en vraagt je af of je misschien hulp moet zoeken. 

Alleen bladeren.png

Fase 4

De zon schijnt regelmatig en er hangen tegelijkertijd af en toe buien in de lucht. Er heerst overwegend harmonie in jullie nieuwe gezin. Iedereen lijkt een plek in het gezin gevonden te hebben en de onderlinge verantwoordelijkheden lijken duidelijker te zijn. Er is een zekere balans ontstaan. Je kunt meer van elkaar hebben en kunt ook weer met elkaar lachen en van elkaar genieten. Soms is het nog wel even ingewikkeld. Vooral dan als er bijzondere momenten zijn: een verjaardag, een familiefeest, een gesprek op school, een geboorte of overlijden, een ziekenhuisopname, kerst of iets dergelijks. Dan blijkt jullie nieuwe gezinnetje toch niet zo hecht als een ‘gewoon’ gezinnetje, komen ex-partners weer in beeld en wordt even weer pijnlijk duidelijk dat er meerdere partijen zijn. 

Alleen bladeren.png

Herken jij jezelf in één van deze fases, dan is deze workshop iets voor jou!

Als je bereidt bent samen met anderen waarbij dezelfde thema’s voorbij komen op een leuke, verrassende en soms confronterende, maar wel veilige en liefdevolle manier jezelf, jouw aandeel, jouw plek en jouw rol in het nieuwe gezin te onderzoeken, dan kun je na deze workshop makkelijker plek en ruimte voor iedereen in je nieuwe gezin creëren. Wij nodigen jou/jullie van harte uit om je voor deze workshop aan te melden. Je bent welkom om alleen te komen of met je (ex) partner. 

Wat gaan we doen?

De rode draad van het programma is gebaseerd op het kijken naar jou en je gezin met een systemische bril op. 

 

In deze workshop gaan we aan de slag met:

  • De systemische wetmatigheden en hoe die in jouw gezin doorwerken;

  • Jouw plek als (stief)ouder in het gezin en welke rollen daarbij horen;

  • De ordening binnen jouw gezin en welke plek jij daarbinnen inneemt;

  • Jouw familiesysteem;

  • Praktische en leuke oefeningen waarbij je op speelse wijze inzicht krijgt.

 

Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om een eigen casus in te brengen. 

 

Aan het einde van de workshop heb je meer duidelijkheid over jouw plek en rol in het (samengestelde)gezin, weet je wat jouw verantwoordelijkheid is en wat de verantwoordelijkheid van de ander in het gezin is, heb je meer vertrouwen in jezelf als (stief)ouder en sta je steviger in je schoenen. Je zult na deze workshop met andere ogen kunnen kijken naar alle emoties die soms door een nieuw gezin kunnen wervelen en zult hier makkelijker en meer ontspannen mee om kunnen gaan. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze workshop start op vrijdagavond en eindigt op zondag aan het einde van de middag.

 

We zijn hiervoor op een prachtige locatie op het eiland De Kaag. Centraal gelegen in de Randstad, tussen Amsterdam en Leiden.

De prijs is inclusief de kosten voor de overnachting, ontbijt, lunch, avondeten, voldoende versnaperingen gedurende de dag en een workshopmap waarin je alle informatie en oefeningen nog eens kunt terug lezen en waarin ook oefeningen voor na de workshop staan die je samen met je gezinsleden kunt doen. 

Meebrengen: Eigen dekbedovertrek, kussensloop en handdoek

Data:  vrijdag 28 februari 2020 t/m zondag 1 maart 2020, zie agenda

Kosten: € 375,00

 

Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers op deze weekendworkshop.

LOCATIE