• Yvonne Wortman

Het fascinerende brein!

Ik vind ons brein wel een heel fascinerend orgaan. We kunnen er van alles mee! We gebruiken het om te leren, dingen te onthouden, dingen te vergeten, het regelt onze reacties en emoties en nog zoveel meer. Het brein is echt een super computer. En het verwerkt informatie ook nog eens razendsnel.


Soms kan die super computer ook een beetje tegen ons werken. Wij mensen zijn vaak geneigd om de negatieve dingen eerder te onthouden als de positieve dingen. Ik hoef daarbij alleen maar terug te denken aan vroeger als ik weer eens iets uitgespookt had wat niet door de beugel kon. Als ik dan berouw getoond had en het weer goed gemaakt had, werd er altijd gezegd: zand erover, we vergeten dit en we beginnen gewoon opnieuw alsof het nooit gebeurd is. Maar na een tijdje, als ik dan weer wat uitgehaald had, dan kreeg ik toch altijd al die eerdere momenten waarop ik een misstap begaan had weer voor mijn voeten gegooid. Duhhhhh…. Dacht ik dan. Wat nou we beginnen gewoon opnieuw alsof het nooit gebeurd is? En zo zegt mijn brein ook soms wel eens: als ik dit of dat in mijn jeugd gekregen had (aandacht, liefde, genegenheid, gezelligheid, vul maar in…), dan zou alles nu beter zijn.

Het leuke van Energy EFT (Emotional Freedom Techniques) is dat we onszelf vandaag kunnen geven wat we vroeger zo nodig gehad hadden. Simpel gezegd geeft de volwassene van nu ons ‘kind’ van toen wat het nodig gehad had. En het mooie van ons brein is dat het ook deze positieve ervaring onthoudt. En zo kun je ook werken met jouw toekomstige jij. Stel je hebt over een tijdje een belangrijke presentatie of een examen, ook dan kun je jezelf nu al geven wat je dan nodig hebt.


Meer weten? Je kunt tot het einde van dit jaar nog gebruik maken van de aanbieding om tegen gereduceerd tarief (de helft van het normale uurtarief) een kennismakingssessie te doen.

Ook mijn collega Paulien Hartog doet mee aan deze aanbieding en biedt tot het einde van het jaar een sessie verhalend coachen aan tegen gereduceerd tarief.

Voor meer informatie: https://www.veelgoedscoaching.nl/contact

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven