• Yvonne Wortman

Wat is jouw verhaal?
You say I am loved when I can't feel a thing

You say I am strong when I think I am weak

You say I am held when I am falling short

When I don't belong, You say that I am Yours

And I believe, oh I believe

What You say of me

I believe


Lauren Daigle schalt weer eens op volle luidsterkte in de auto en ik zing op volle luidsterkte mee. Terwijl ik mijn hartje heerlijk uit mijn lijf aan het zingen ben en daardoor weer eens wat minder op de snelheid die mijn autootje maakt let, vraag ik me af of alle andere medeweggebruikers die toevallig dezelfde radiozender aan hebben staan, wel door hebben dat het nummer niet zoveel te maken heeft met de liefdesrelatie met een ander, maar juist met die liefdesrelatie die we met onszelf hebben. En in die gedachtegang maak ik dan weer de overstap naar een cursus in wonderen. Want daar past het nummer zo vreselijk goed bij. Ook de cursus gaat over liefde. Liefde voor jezelf en van daaruit, liefde voor de ander en alles om ons heen.

Of ik al eens echt goed heb kunnen uitleggen waar dat over gaat? Ik betwijfel het. Want als ik dat goed had kunnen uitleggen, dan zou heel Nederland inmiddels wel op de één of andere manier aansluiting gevonden hebben bij een groep mensen die zich hiermee bezig houdt. Zo mooi vind ik de boodschap van de cursus in wonderen dus.


De keren dat ik aanwezig heb mogen zijn bij de groep lieve mensen die in de gemeente Langedijk eens in de maand bij elkaar komt om met elkaar in gesprek te gaan, hebben mij telkens weer veel opgeleverd. Spelenderwijs wordt een ieder die deelneemt de mogelijkheid gegeven om naar iets uit het eigen leven te kijken. De groep is betrokken, voelt en denkt mee. Waarbij jij de mogelijkheid krijgt jouw eigen thema’s van meerdere kanten te bekijken. We geloven het niet altijd, maar juist als we een ander vragen mee te kijken bij iets wat ons al lang bezig houdt, maar waarbij we telkens maar weer in het zelfde doodlopende straatje Iijken te eindigen, kan dit zomaar tot hele andere inzichten en daarmee oplossingen leiden. Ik heb het zelf mogen ervaren en ik ben best koppig als het gaat om hulp vragen.


De cursus leert ons telkens weer de reis naar binnen te maken. Waarom voelen we ons aangevallen als iemand iets zegt of doet? En klopt het wel als wij iets wat een ander doet of zegt interpreteren als een aanval. De cursus leert ons dingen niet zomaar aan te nemen, niet zonder meer te oordelen over onszelf of over anderen, maar nog eens goed te kijken en te luisteren. Want zo zegt de cursus in wonderen: als ik geen liefde zie, heb ik niet goed gekeken.


You say I am loved when I can't feel a thing

You say I am strong when I think I am weak

You say I am held when I am falling short

When I don't belong, oh You say that I am Yours

And I believe, oh I believe

What You say of me

I believe

Lauren Daigle zingt lekker verder, terwijl ik zo aan het mijmeren ben achter het stuur.

Doe het vandaag eens anders! Luister eens met andere ‘oren’ naar de tekst van dit nummer en vraag jezelf dan eens af, waarom je niet eens op zoek zou gaan naar een groep mensen ergens bij jou in de buurt die zich met de cursus in wonderen bezig houden. Het maakt niet uit wie of wat je bent, waar je vandaan komt of waar je in gelooft of juist niet in gelooft. Ik weet zeker dat je welkom zult zijn. En mocht je het geluk hebben in de gemeente Langedijk te wonen, daar ken ik dus zo’n groep lieve mensen die elke derde dinsdagochtend van de maand bij elkaar komen om met elkaar te zijn. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd in de kosten van koffie, thee en wat lekkers en ik garandeer je een prachtige ochtend.


Voor meer informatie verwijs ik je graag naar www.veelgoeds.com Paulien Hartog info@veelgoeds.com of telefonisch 06-40933485.31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven