TRAININGEN

‘Je bent met vleugels geboren, waarom zou je er voor kiezen kruipend door het leven te gaan’

- Rumi

brush_edited_edited.png

Verbinding met onszelf en de ander. 

Hoe kunnen we een fijne relatie hebben met onszelf, de ander, op ons werk, op school, in ons gezin?  

Hoe kunnen we op een prettige manier in contact met de ander blijven?

Hoe kunnen we meer bezieling voelen? 

Hoe kunnen we de patronen die we in onze vroegere levensjaren aangeleerd hebben om te overleven doorbreken, als deze ons vandaag de dag niet meer dienen?

Als mens staan we in onze huidige samenleving voor de uitdaging anders met elkaar, de natuur en alles wat de aarde ons te bieden heeft om te gaan. Dit vraagt om een andere weg, de weg naar binnen, om van daaruit weer opnieuw contact te kunnen maken met elkaar en de wereld om ons heen. 

 

Bij Veelgoeds bieden we diverse workshops en trainingen aan, waarbij gewerkt wordt met NLP, Systemisch Werk, communicatievormen, Energy EFT en vooral ook met veel speelse en creatieve oefeningen. Workshops en trainingen die kort, maar krachtig, laagdrempelig en betaalbaar zijn en waarmee je al snel de nodige inzichten en handvatten aangereikt krijgt, zodat je zelf vervolgstappen kunt maken.  

'WERKEN MET EEN SYSTEMISCHE BRIL OP'

Voor leerkrachten en IB’ers in het basis- en voortgezet onderwijs, alsmede geïnteresseerde kindercoaches, jeugdzorgwerkers en andere geïnteresseerde hulpverleners uit  het vak verzorgen wij trainingen met een systemische bril.

 

Zoek jij als vakkracht extra gereedschap om je overvolle takenpakket draagbaarder te maken? Maak dan kennis met de leer-kracht van de systemische benadering.

'PROEVEN AAN GROEIEN IN JE NIEUWE GEZIN.'

Een workshop gebaseerd op Systemisch Werk / familieopstellingen

Voor wie?

Je bent gescheiden en hebt kinderen of je begint aan een relatie waarbij jouw partner kinderen heeft uit een eerdere relatie; je zit midden in een scheiding en zou willen dat dit soepeler verloopt; je zit al in een nieuwe relatie waarbij jij of je partner stief zijn voor de kinderen. 

'DURF JIJ IN DE SPIEGEL TE KIJKEN?'

Laat jouw kind gedrag zien waar jij je zorgen over maakt? Laat jouw kind heftige emoties zien (boosheid, angst, verdriet) waardoor je erg geraakt wordt en waar jij je als ouder niet goed raad mee weet? Wil je graag dat het weer leuk en gezellig wordt?

 

Tijdens de workshop ‘Durf jij in de spiegel te kijken?’ word je uitgedaagd op een andere manier naar en achter het gedrag van je kind te kijken. 

Als jij bereid bent in de spiegel te kijken en daarmee achter het gedrag van je kind, kun je ontdekken dat jouw kind jou waardevolle inzichten geeft.

'ENERGY EFT EN SCHILDEREN'

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is dus een techniek en deze techniek kun je inzetten bij het oplossen van diverse zaken in je leven waar je tegen aan loopt en die jou kunnen belemmeren om te zijn wie je bent en te doen wat je wil doen.

'EMPOWERMENT TRAINING VOOR JONGEREN'

Ben jij op zoek naar de eerste of volgende stap binnen je studie, werk of privé? Ben je tussen 15 en 24 jaar oud? Dan zou deze Empowerment Training voor jongeren zo maar iets voor jou kunnen zijn!

 

De training is bedoeld voor jongeren die kennis willen maken met NLP, meer willen leren over NLP en zichzelf in hun kracht willen zetten. De methodiek NLP zal de training in grote lijnen vorm geven. 

'DE KRACHT VAN DE JUISTE LIEFDESTAAL'

Hoe kun je in een liefdesrelatie, aan je kinderen of speciale vrienden laten zien hoeveel je van elkaar houdt? 

 

Tijdens deze middagworkshop gaan we aan de slag met ‘De vijf talen van de liefde’. De Amerikaanse schrijver Gary Chapman introduceerde in de jaren negentig de vijf talen van de liefde.  Een bijzonder krachtige en effectieve theorie waarin hij omschrijft hoe je in een liefdesrelatie aan elkaar kunt tonen hoeveel je van elkaar houdt. 

Tijdens de workshop gaan we dieper in op wat deze vijf talen zijn en gaan we met leuke oefeningen aan de slag om te ontdekken wat de taal van de liefde van jouw partner, kind(eren) en/of vrienden is. 

'BEWUSTER COMMUNICEREN'

Met je partner, leidinggevende, kind, de buurvrouw goed communiceren kan soms een uitdaging zijn. Je bent bang dat de ander je niet begrijpt, je misschien wel afwijst of je bent bang dat jullie ruzie krijgen.

Tijdens de workshop ‘bewuster communiceren’ gaan we dieper in op communicatie. We onderzoeken samen waarom het in communicatie soms zo moeizaam loopt en hoe we anders met elkaar zouden kunnen communiceren. De workshop biedt een schat aan informatie en je gaat vooral met elkaar aan de slag in korte oefeningen, zodat je ook meteen praktische handvatten krijgt om anders met communicatie om te gaan. 

'FAMILIEOPSTELLINGEN'

Je familie, je systeem van herkomst, de waarde daarvan wordt vaak onderschat. Het is fijn om ergens bij te horen, een menselijke behoefte. En zo doen we allemaal ontzettend ons best om maar onderdeel van die familie te blijven, onderdeel van het systeem te zijn. In ons gezin, onze vriendenkring, in ons werk, eigenlijk overal komen we systeemdynamieken tegen. Krachtvelden die het samenzijn, samenwerken en onze communicatie onbewust beïnvloeden. 

Door middel van kijken , voelen en beleven kun je met een opstelling snel inzichten opdoen, zodat je naar eigen inzicht helende stappen kunt zetten. Dat is waar Systemisch Werken in heel algemene zin over gaat.

'GROEIEN IN JE NIEUWE GEZIN'

Als je bereidt bent samen met anderen waarbij dezelfde thema’s voorbij komen op een leuke, verrassende en soms confronterende, maar wel veilige en liefdevolle manier jezelf, jouw aandeel, jouw plek en jouw rol in het nieuwe gezin te onderzoeken, dan kun je na deze workshop makkelijker plek en ruimte voor iedereen in je nieuwe gezin creëren. Wij nodigen jou/jullie van harte uit om je voor deze workshop aan te melden. Je bent welkom om alleen te komen of met je (ex) partner.