TRAININGEN

'WERKEN MET EEN SYSTEMISCHE BRIL OP'

Voor leerkrachten en IB’ers in het basis- en voortgezet onderwijs, alsmede geïnteresseerde kindercoaches, jeugdzorgwerkers en andere geïnteresseerde hulpverleners uit  het vak verzorgen wij trainingen met een systemische bril.

Een andere benadering van vraagstukken in het onderwijs en de hulpverlening.

 

Zoek jij als vakkracht extra gereedschap om je overvolle takenpakket draagbaarder te maken? Maak dan kennis met de leer-kracht van de systemische benadering.

Je herkent het vast wel...

Het kind dat geen grenzen lijkt te kennen, het kind dat zijn kwaliteiten niet gebruikt, het kind dat geen keuzes kan maken, het kind dat steeds appèl op je doet alsof je zijn vader of moeder bent, het kind dat zich voor iedereen verantwoordelijk voelt, het kind dat alles voor je doet, het kind dat …. 

Mogelijk ook herkenbaar: de leerkracht die een leerling niet kan bereiken, de hulpverlener die ouderlijke gevoelens krijgt voor een kind, de hulpverlener die alles overheeft voor het kind, de leerkracht die het niet lukt de orde te bewaren, de leerkracht die altijd zieke collega’s vervangt en extra taken doet, de leerkracht/hulpverlener die niet weet hoe de steun van zijn collega’s of leidinggevenden te vragen of aan te nemen, de leerkracht die steeds weer tegen de oudergesprekken opziet, de vakkracht die alle energie stopt in het werk en voor zichzelf niets meer overhoudt, de leerkracht/hulpverlener die… uitgeblust is geraakt…

 

Zijn er voorbeelden die bij jou resoneren of je misschien zelfs wel raken? Dan is de training ‘werken met een systemische bril op’ misschien wel iets voor jou.

IN DEZE 2-DAAGSE TRAINING GAAN WE AAN DE SLAG MET:

 • Wat is systemisch werken; een theoretische introductie

 • Jouw plek als vakkracht en welke taken daarbij horen

 • De ordening van jouw werkplek en de plek die jij daarbinnen inneemt

 • Jouw familiesysteem

 • Werken met kinderen en jongeren vanuit een systemische visie

 

Tijdens de training is er voldoende ruimte om een eigen casus in te brengen. 

Na deze tweedaagse training heb je helder zicht op de systemische wetmatigheden, hoe deze van invloed zijn op jou als vakkracht en hoe je daarmee op een andere manier kunt kijken naar vraagstukken op school en/of in de hulpverlening. Bovendien is deze training volgepakt met handige en bruikbare tips, interventiemethoden en opdrachten die je direct kunt toepassen in je werk als leerkracht of hulpverlener. 

Waarom deze training? Omdat elke leerkracht en hulpverlener na de ouders één van de meest belangrijke plekken en taken voor kinderen heeft. Namelijk om hen zoveel mogelijk ruimte te geven om hun plek als kind in te kunnen nemen, en hierdoor de kans te vergroten dat zij hun leerdoelen en sociale doelen behalen. Mijns inziens verdient elke leerkracht en hulpverlener diep respect voor deze taak. Daarom is elke vakkracht het waard om goed gereedschap tot zijn beschikking te hebben. De leer-kracht van de ‘systemische bril’ heeft inmiddels zijn waarde allang bewezen. Ik gun jou als vakkracht deze leer-kracht.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • De training beslaat 2 dagen 

 • De training is op beide dagen van 10.00 tot ca. 17.00 uur 

 • De totale kosten zijn € 375,00 excl. BTW per deelnemer, inclusief koffie, thee, lekkers gedurende de dag, een eenvoudige lunch, materialen, een reader met uitgebreide informatie en een certificaat van deelname

 • De training wordt zowel in Maassluis, Oud-Karspel, als in Tiel aangeboden

 • De training gaat door met minimaal 6 deelnemers

 • Data: kijk voor de eerst volgende data op onze agenda

  Het is ook mogelijk de training als teamtraining te verzorgen. Dit kan op locatie van bijvoorbeeld de school verzorgd worden. Neem hiervoor contact op om de mogelijkheden en prijzen te bespreken. 

LOCATIE

Vragen?

Naam: *

Email: *

Telefoon:

Bericht:

Bedankt! Bericht verzonden.