WERKWIJZE

WERKWIJZE

Bij Veelgoeds kun je terecht voor diverse coachtrajecten. Zo kun je als individu een coachtraject aangaan om naar je eigen vraagstukken te kijken, maar bieden wij ook trajecten voor (samen)gestelde gezinnen, of kinderen/jongeren met een speciale hulpvraag. 

 

Tijdens het eerste gesprek brengen wij samen met jou/jullie de hulpvraag in kaart. Er is ruimte om je verhaal te doen en vragen te stellen. ​

WERKEN MET KINDEREN EN JONGEREN

In het werken met kinderen en jongeren gelden wat extra aandachtspuntjes:

EERSTE GESPREK

Beide ouders zijn welkom voor de intake oftewel het eerste gesprek. In dit gesprek is er ruimte om je verhaal te doen en vragen te stellen, zonder dat je kind bij dit gesprek aanwezig is. Het is ook mogelijk om telefonisch het eerste gesprek te hebben, zodat je daarna direct een afspraak kunt maken waarbij je kind wel aanwezig is. In het eerste gesprek formuleer je de hulpvraag. Het kan zijn dat het nodig blijkt om de hulpvraag verder te onderzoeken. 

EERSTE CONSULT

In dit consult maak ik nader kennis met jou of je kind. Er worden spelenderwijs vragen gesteld waarmee gekeken wordt of jouw hulpvraag overeenkomt met die van jouw kind. Het is belangrijk dat je kind zich gehoord, gezien en geborgen voelt; daarom zal de hulpvraag van je kind uiteindelijk de leidraad voor het coachtraject zijn. 

FEEDBACK

Na ieder consult kan er mondeling feedback gegeven worden over de sessie. Samen met de coach kun je bepalen wat in jullie situatie het beste werkt en wat je kunt doen om je kind te ondersteunen. Aan de hand daarvan bepalen we of er een vervolgafspraak nodig is.

Een (ex-)partner die niet wil meewerken?

Soms wil een (ex-)partner niet meewerken of ziet het niet zitten dat jullie kind naar een kindercoach gaat. Hier hebben we respect voor. Het kind zal niet worden gecoacht. WEL kan het zinvol zijn om zelf langs te komen met je verhaal, zodat de kindercoach jou tips kan geven die je verder op weg helpen en kun je ook op die manier je kind ondersteunen. Er wordt dan gewerkt met een individuele opstelling om de gezinsdynamiek helder aan jou te laten zien, wat leidt tot bewustwording en dus verandering.